Bekkengerelateerde klachten

Bekkenfysiotherapie

Een specialisatie die zich bezig houdt met het behandelen van klachten van lage rug, buik, bekken en bekkenbodem

Bekkenfysiotherapie is een fysiotherapeutische specialisatie die zich bezighoudt met het behandelen van klachten van lage rug, buik, bekken en bekkenbodem bij vrouwen en mannen.

De spieren en gewrichten in dit gebied spelen een grote rol bij houding en beweging. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een sluit-, open- en steunfunctie voor de bekkenorganen (blaas, darmen, prostaat/baarmoeder) en hiermee een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. Deze spieren, gewrichten en bekkenorganen beïnvloeden elkaar wederzijds. Hierdoor kan een functiestoornis in één van die gebieden leiden tot verschillende klachten.

Klachten waarbij de bekkenfysiotherapeut kan helpen zijn:

Om de klachten goed in kaart te brengen wordt een onderzoek gedaan, bestaande uit een vraaggesprek, analyse van vragenlijsten en een uitwendig en/of inwendig onderzoek.

De behandeling bestaat doorgaans uit:

  • Uitleg over functie van de bekkenbodem en relatie met de klacht(en).
  • Tips en adviezen met betrekking tot toilethouding en gedrag, vocht- en vezelinname en over de klachten in relatie tot het dagelijks functioneren (belasting-belastbaarheid).
  • Oefeningen gericht op de juiste functie van de bekkenbodemspieren, spieren rondom bekken en lage rug, in rust en tijdens alle daagse activiteiten zoals bijv. bukken, tillen, dragen en sporten.

Voor meer informatie zie: www.bekken-pro.nl

Specialisten

Wij staan voor u klaar

Eugenie Eyck_small

Eugenie Eyck – Haenen

karin1

Karin Bartholet

Begeleidt u bij het terugwinnen van de controle over uw spieren van de lage rug, buik en bekkenbodem

- Eugenie, Karin

Meld u aan of bel: +31 (0)46 – 451 3 965