Partners

Onze partners

Wat kan Fysiosittard voor de atleten van deze verenigingen betekenen?

Fysiosittard ondersteunt voetbalvereniging DVO & Fortuna Sittard met fysiotherapeutische zorg.

Sportspreekuur op locatie bij de club

Spelers melden zich op het sportspreekuur bij sportgerelateerde lichamelijke klachten en blessures. Doelstelling van het sportspreekuur is allereerst het beoordelen van de aard en ernst van de blessure. Vervolgens wordt in overleg met de speler of ouder/verzorger het te volgen beleid besproken. Dit kan variëren van trainingsadviezen tot een eventueel consult (sport)fysiotherapie of huisarts.

Binnen de organisatie van Fysiosittard zijn meerdere specialisten werkzaam. Naast de sportfysiotherapie zijn manuele therapie, kinderfysiotherapie en echografie vertegenwoordigd. Ook zijn er nauwe contacten met de sportartsen van Zuyderland. Waar nodig kan deze expertise ingeschakeld worden.

Veldrevalidatie

Voor de spelers die niet 100% wedstrijdfit zijn of herstellen van een blessure en dus aangepast moeten trainen bieden we sportspecifieke veldrevalidatie op de club. Doel hiervan is om spelers te begeleiden in de laatste fase tot volledige wedstrijdfitheid.

Testen

Door het testen van het prestatieniveau van de spelers op het gebied van snelheid, uithoudingsvermogen, sprongkracht, wendbaarheid en dergelijke brengen we het fysieke niveau van de spelers in kaart. Deze resultaten worden geanalyseerd en afgezet tegen normwaardes. Hieruit volgen trainingsadviezen voor de groepstrainingen en individuele spelers. Zo ondersteunt Fysiosittard bij de trainingsopbouw en blessurepreventie.

Wij wensen iedereen een sportief en blessurevrij seizoen toe!

- Fysiosittard

Sportpartners

Neem contact op of bel: +31 (0)46 – 451 3 965