Fysiosport

Merkt u dat u steeds minder lichaamsbeweging heeft?

Staat u boven aan de trap wel eens te hijgen? Heeft u wel eens blessures of rug- of nekklachten gehad? Of bent u in gewicht toegenomen?

U weet dat u meer zou moeten sporten, maar de drempel om te beginnen blijkt nog te hoog. U zit met vragen en/of onzekerheden, heeft nog nooit aan sport gedaan of twijfelt of het wel iets voor u is.

Herkent u zich hierin of wilt u gewoon graag verantwoord en onder deskundige begeleiding trainen? Dan is fysiosport echt iets voor u!

Naast fysiotherapie kunt u bij ons ook terecht voor Fysiosport. In kleine groepen van maximaal 11 personen wordt er onder begeleiding van een fysiotherapeut getraind. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met uw persoonlijke prestatieniveau en mogelijke beperkingen op basis van klachten. Dit maakt deze vorm van sporten bij uitstek geschikt voor mensen met lichamelijke klachten of behoefte aan persoonlijke begeleiding.
Fysiosport is een prima vervolg op een revalidatieprogramma dat u tijdens de fysiotherapie heeft doorlopen.

Wanneer schikt het u?

Fitheidstest

Om uw lichamelijke fitheid in kaart te brengen bestaat er de mogelijkheid om een fitheidstest te laten afnemen.
De test heeft betrekking op lichaamssamenstelling, conditie, kracht, coördinatie en lenigheid. Uw trainingsschema wordt hierop afgestemd en indien gewenst kan de test worden herhaald ter evaluatie.

Vraag uw fysiotherapeut naar de mogelijkheden.

Fysiosport valt niet onder fysiotherapeutische zorg en wordt dan ook niet als zodanig vergoed. Wel zijn er zorgverzekeraars, waaronder CZ, die een gedeelte van de kosten voor fysiosport vergoeden. De mate van deze vergoeding is afhankelijk van uw polis.

Neem contact op of bel: +31 (0)46 – 451 3 965