/Veranderingen in de vergoeding van fysiotherapie in 2014
Veranderingen in de vergoeding van fysiotherapie in 2014 2014-03-31T17:04:02+00:00

Veranderingen in de vergoeding van fysiotherapie in 2014

Sinds 2006 wordt algemene fysiotherapie bij volwassenen alleen vergoed als
u een basisverzekering met aanvullende verzekering heeft. Als u geen aanvullende verzekering heeft krijgt u fysiotherapie niet vergoed.
Voor kinderen onder de 18 jaar worden vanuit de basisverzekering ten minste 9 behandelingen vergoed.

Wanneer krijgt u chronische fysiotherapie?
Chronische fysiotherapie krijgt u alleen vergoed als uw aandoening op de chronische lijst vermeldt staat. Als de aandoening niet op deze lijst vermeldt staat krijgt u geen chronische fysiotherapie, zelfs niet als de specialist of huisarts dit voorschrijft. In 2013 staan de ziekte van Bechterew, wervelfractuur door osteoporose, bepaalde reuma- en hartaandoeningen niet meer op deze lijst en worden dus niet meer vergoed. Vraag voor meer informatie uw fysiotherapeut of de assistente. Bijverzekeren via de aanvullende verzekering is hiervoor de enige oplossing!

Vergoeding bij chronische fysiotherapie:

  • Na de 20e behandeling (voorheen 12 behandelingen) worden alle behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Houdt u er rekening mee dat voor deze behandelingen uw eigen risico kan worden aangesproken.

  • Heeft u naast de basisverzekering geen aanvullende verzekering dan moet u de eerste 20 behandelingen zelf betalen.

  • Heeft u naast de basisverzekering wel een aanvullende verzekering dan worden de eerste 20 behandelingen voor een deel of helemaal vergoed. Dit is afhankelijk van het aantal behandelingen die door uw aanvullende verzekering vergoed worden.