Revalidatie na Corona-besmetting

Fysiotherapie revalidatie na Coronabesmetting

Revalideren na Corona

Bent u of is één van uw familieleden herstellende van COVID-19? Heeft uw huisarts u geadviseerd om met behulp van een fysiotherapeut aan uw herstel te werken?

De hart-vaat-long fysiotherapeut (HVL fysiotherapeut) kan een belangrijke rol spelen bij het herstel van patiënten met COVID-19 die restklachten hebben in het bewegend functioneren. Dit betreft specifiek patiënten die luchtwegklachten en/of verlaagde fysieke activiteit ervaren. Zij hebben tijd nodig om te herstellen van de ziekte en de aan COVID-19 gerelateerde beperkingen die zij (kunnen) ondervinden. Het is belangrijk om patiënten in de eerste zes weken na ontslag uit het ziekenhuis of na de symptoomvrije periode bij thuis doorgemaakte COVID-19 gedoseerd te laten belasten.

De fysiotherapeut

Dorien Pieters en Olaf Schulte, hart-vaat-longfysiotherapeut, hebben zich gespecialiseerd. Als gespecialiseerd fysiotherapeut zijn zij goed op de hoogte over wat er speelt omtrent COVID-19 en over de ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie na COVID-19.

De behandeling

Via de huisarts of specialist wordt u doorverwezen naar de HVL fysiotherapeut om te revalideren. De HVL fysiotherapeut kan u helpen om, eventueel samen met de psychosomatische fysiotherapeut, de ergotherapeut en de diëtist, uw lichamelijke en geestelijke gezondheid weer op peil te krijgen. U krijgt een op maat gemaakt revalidatieprogramma aangeboden, waarbij rekening wordt gehouden met uw fysieke belastbaarheid.

Hygiënemaatregelen

Ten alle tijden worden de RIVM maatregelen nagestreefd en wordt indien nodig met beschermingsmiddelen zoals handschoenen en mondkapjes gewerkt.

 

Bij vragen neemt u graag telefonisch contact met ons op: 046-4513965.

Revalidatie na Corona