/Pilates
Pilates 2017-07-24T07:49:45+00:00

collage-jpg
Pilates, je lichaam in vorm

De Pilates methode is een plezierige en effectieve manier om je lichaam in conditie te brengen en te houden. Het is een uniek systeem van kracht- en rekoefeningen dat over een periode van vijftig jaar werd ontwikkeld door Joseph H. Pilates.

Pilates zorgt voor sterke spieren, een betere houding, souplesse en balans. Het heeft een positieve uitwerking op zowel lichaam als geest. Ook kan het een prima vervolg zijn op een revalidatieprogramma dat u tijdens de fysiotherapie heeft doorlopen waardoor u toekomstige klachten voorkomt!

Waarom Pilates?

Het lichaam is vaak gespannen of uit balans. Daar kunnen tal van redenen voor zijn – zittend werk, eenzijdig tillen (tassen, of kinderen bijvoorbeeld), sporten waarbij u maar een deel van uw lichaam gebruikt. Met Pilates kunt u uw lichaam trainen om onbalans en spanning te verminderen en aan te kunnen.

Pilates zorgt voor:

  • Een sterker besef  en controle van lichaam, houding en beweging
  • Een krachtig ‘powerhouse’ (diepe buik-, rug- en bekkenspieren)
  • Sterkere en langere spieren

  • Flexibiliteit en lenigheid
  • Een gezonde ademhaling
  • En misschien wel het belangrijkst:  Pilates is Leuk!

Is het iets voor jou?

Jazeker, Pilates is voor iedereen! De oefeningen kunnen aan ieders persoonlijke mogelijkheden worden aangepast, ook in groepslessen.

De trainingen worden aangeboden in kleine groepen van maximaal 10 personen en zijn nu ook te volgen op locatie in het medisch centrum Kleine Steeg.

Tarieven

U kunt gratis aan een proefles deelnemen! Bij inschrijving worden geen  inschrijvingskosten in rekening gebracht. Kosten zijn € 42,50, — per maand en € 115,–  per kwartaal (12 lessen).

Pilates valt niet onder fysiotherapeutische zorg en wordt dan ook niet als zodanig vergoed.

Contact

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de mogelijkheden en vrije plaatsen in de groepen? Bel of mail voor de mogelijkheden.

www.schepbalans.nl   /    tel 046-4200745