/Nieuws/

Winnaars tombola Fysiosittard Beweegmarkt Baandert-Overhoven:

Winnaars tombola Fysiosittard Beweegmarkt Baandert-Overhoven:

1e prijs: ontspanningsmassage van een half uur gewonnen door: C. Henriquez, Halderstraat 3

2e prijs: 2 kaartjes wedstrijd Fortuna gewonnen door: Harry Meuwissen, Elisabeth van Barstraat 87

3e prijs: 3 proeflessen Fysiosport bij Fysiosittard gewonnen door: Wolters, Hemelsley
 
Met de winnaars zal nog telefonisch contact worden opgenomen!

Team Fysiosittard

By | 2015-09-22T10:26:23+00:00 september 22nd, 2015|Categories: Geen categorie|0 Comments

Fortuna Sittard en Fysiosittard verlengen samenwerking

Fysiosittard - contractverlenging - foto 2 juli 2015De samenwerkingsovereenkomst tussen Fortuna Sittard en Fysiosittard is vanwege de uitstekende samenwerking in de afgelopen twee jaren vroegtijdig opengebroken en verlengd met nog eens drie seizoenen. Het dienstenpakket dat Fysiosittard levert is tevens behoorlijk uitgebreid. Daarmee maakt de club een volgende stap in het verhogen van de kwaliteit en het extra faciliteren van de dagelijkse medische zorg aan spelers van zowel het eerste elftal als de Fortuna Sittard Academy.

Technisch manager Charly Chudik is bijzonder tevreden met verlengde samenwerking: “De afgelopen twee jaar is er op fantastische wijze samengewerkt met de professionals van Fysiosittard onder leiding van Jeroen Dieteren. Vanaf het eerste moment was er wederzijds vertrouwen en zo ontstond er steeds meer chemie in onze samenwerking. We delen de ambitie om de kwaliteit van de zorg aan onze topsporters te verhogen en steeds meer maatwerk te kunnen leveren. Samen hebben we daarom een stip op de horizon gezet waar we uiteindelijk naartoe
willen en we zijn bijzonder positief gestemd om samen als echte partners onze doelen te bereiken”.

Sinds dit seizoen is Jeroen Dieteren niet meer alleen als fysiothepeut vanuit Fysiosittard verbonden aan Fortuna Sittard. Als Hoofd Medische Zaken zal hij als aanspreekpunt fungeren voor spelers en de andere fysiotherapeuten. Jeroen licht toe: “In mijn nieuwe rol denk ik mee over zaken als trainingsplanning, de belasting van spelers en hersteltrainingen. Maar ik verzorg ook de algemene warming-up tijdens trainingen en de revalidatietrainingen
van geblesseerde spelers. Dat kan omdat ik nu nog meer op de club aanwezig ben. Dat maakt het makkelijker om een klik te krijgen met de jongens, waardoor je je werk nog beter kunt doen.”

Jeroen is blij met de nieuwe samenwerking voor drie jaar: “Het is tot nu toe nog altijd gelukt om ons te opzichte van het voorgaande jaar te verbeteren in onze zorg naar de spelers. Die lijn willen we vasthouden. Dat we nu voor drie jaar de samenwerking zijn aangegaan geeft aan beide partijen een goed gevoel hebben overgehouden aan de samenwerking tot nu toe en dat er sprake is van wederzijds vertrouwen. Zo kunnen we hetgeen we tot nu toe bereikt hebben borgen en de goede lijn doortrekken.”

Fysiosittard biedt fysiotherapeutische zorg, vele specialisaties en zorg gericht op verschillende doelgroepen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak (ook zonder verwijsbrief) kunt u terecht op www.fysiosittard.nl of bellen naar 046 – 451 39 65.

Fysiosittard - contractverlenging - foto 3 juli 2015

By | 2017-07-24T07:49:46+00:00 september 8th, 2015|Categories: Geen categorie|0 Comments

Dry Needling

Nieuw bij Fysiosittard… Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Het is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij spiergerelateerde klachten in het houdings- en bewegingsapparaat behandeld worden. Met Dry Needling worden spierverhardingen (myofasciale triggerpoints) ontspannen via het gericht prikken met een naald binnen de spier. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Lees meer klik hier 

By | 2017-07-24T07:49:46+00:00 april 13th, 2014|Categories: Geen categorie|0 Comments

ONCO Net Zuid

Onze collega Dorien Pieters is aangesloten bij OncoNetZuyd.

Dit is een samenwerkingsverband van ervaren, betrokken en geregistreerde oncologiefysiotherapeuten.

Deze werken nauw samen met andere zorgprofessionals, zodat zij oncologiepatiënten zo goed mogelijk kunnen behandelen en begeleiden.

Meer informatie kijk hier www.onconetzuyd.nl/therapeuten

 

By | 2014-03-27T18:10:07+00:00 maart 19th, 2014|Categories: Geen categorie|0 Comments

Fysiosittard Official Supplier Topsport Limburg

Fysiosittard Official Supplier Topsport Limburg
Fysiosittard biedt fysiotherapeutische zorg, vele specialisaties en zorg gericht op verschillende doelgroepen. Er kan telefonisch of via de website direct een afspraak gemaakt worden, ook zonder verwijsbrief. Wanneer er telefonisch contact wordt opgenomen of in de praktijk meldt voor fysiotherapeutische behandeling wordt er direct een afspraak ingepland bij een van de fysiotherapeuten. Waar nodig wordt er een afspraak ingepland bij een gespecialiseerde therapeut al naar gelang de aard van de klachten. Behandeling aan huis is op indicatie mogelijk. Ook kan er voorkeur uitgesproken voor een fysiotherapeut. Fysiosittard garandeert voor een afspraak binnen 5 werkdagen.

Het eerste consult is erop gericht om het klachtenbeeld in kaart te brengen en bestaat uit een intake en een lichamelijk onderzoek. Aan de hand van deze gegevens wordt een specifiek behandelplan opgesteld en besproken. De gegevens worden direct in de computer verwerkt in een persoonlijk patiëntendossier. Bij iedere behandeling wordt dit dossier aangevuld om zo de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg te waarborgen. Bij afwezigheid van de behandelend fysiotherapeut wordt, bij goedkeuring, de behandeling overgenomen door een collega fysiotherapeut. Fysiosittard heeft twee locaties in Sittard, in de Baandert naast de huisartsen en apotheek en in het Medisch centrum Overhoven – Hoogveld.

Topsportpashouders van Topsport Limburg kunnen bij Fysiosittard terecht voor: – diagnostiek binnen 24 uur – contacten met verschillende specialismen en Sportgeneeskunde (Limburg) door middel van een opgebouwd netwerk – professioneel en verantwoord behandel/ trainingstraject – deskundig advies m.b.t. sporthervatting – terugkoppeling met trainer, begeleider en/of ouders – vanwege ervaring met het werken met topsporters geeft Fysiosittard adviezen, tips en handvatten – middels intake en lichamelijk onderzoek wordt er een individueel en specifiek behandelplan opgesteld en besproken met de betreffende sporter

Fysiosittard hanteert speciaal voor topsportpashouders van Topsport Limburg een regeling en kortingspercentages. In samenspraak met de topsportpashouders wordt er bekeken of er een kortingsregeling gehanteerd kan worden voor behandelingen die buiten de zorgverzekering vallen.

By | 2014-03-27T17:42:11+00:00 februari 10th, 2014|Categories: Geen categorie|0 Comments