/Fysiotherapie bij bekkengerelateerde klachten
Fysiotherapie bij bekkengerelateerde klachten 2017-07-24T07:49:46+00:00

 Bekkenfysiotherapie is een fysiotherapeutische specialisatie die zich bezig houdt met het behandelen van klachten van lage rug, buik, bekken en bekkenbodem bij vrouwen en mannen.

De spieren en gewrichten in dit gebied spelen een grote rol bij houding en beweging. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een sluit-, open- en steunfunctie voor de bekkenorganen (blaas, darmen, prostaat/baarmoeder) en hiermee een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. Deze spieren, gewrichten en bekkenorganen beïnvloeden elkaar wederzijds. Hierdoor kan een functiestoornis in één van die gebieden leiden tot verschillende klachten.

Klachten waarbij de bekkenfysiotherapeut kan helpen zijn:

Om de klachten goed in kaart te brengen wordt een onderzoek gedaan, bestaande uit een vraaggesprek, analyse van vragenlijsten en een uitwendig en/of inwendig onderzoek.

De behandeling bestaat doorgaans uit:

  • Uitleg over functie van de bekkenbodem en relatie met de klacht(en).
  • Tips en adviezen met betrekking tot toilethouding en gedrag, vocht- en vezelinname en over de klachten in relatie tot het dagelijks functioneren (belasting-belastbaarheid).
  • Oefeningen gericht op de juiste functie van de bekkenbodemspieren, spieren rondom bekken en lage rug, in rust en tijdens alle daagse activiteiten zoals bijv. bukken, tillen, dragen en sporten.

Voor meer informatie zie: www.bekken-pro.nl

 

logo

 

Aanmelden

Aanmelden

Meldt u hier direct aan voor onze diensten
Aanmelden
Bel me terug

Contact wij bellen u

Wij bellen u wanneer het u het beste uit komt
Bel me terug

Nieuws Fysio Sittard

Winnaars tombola Fysiosittard Beweegmarkt Baandert-Overhoven:

september 22nd, 2015|0 Comments

Winnaars tombola Fysiosittard Beweegmarkt Baandert-Overhoven: 1e prijs: ontspanningsmassage van een half uur gewonnen door: C. Henriquez, Halderstraat 3 2e prijs: 2 kaartjes wedstrijd Fortuna gewonnen door: Harry Meuwissen, Elisabeth van Barstraat [...]

Fortuna Sittard en Fysiosittard verlengen samenwerking

september 8th, 2015|0 Comments

De samenwerkingsovereenkomst tussen Fortuna Sittard en Fysiosittard is vanwege de uitstekende samenwerking in de afgelopen twee jaren vroegtijdig opengebroken en verlengd met nog eens drie seizoenen. Het dienstenpakket dat Fysiosittard [...]

Kinderfysio bij Fysiosittard nu ook een eigen Facebookpagina

november 21st, 2014|0 Comments

Like onze nieuwe FB pagina speciaal voor de kinderfysio! www.facebook.com/kinderfysiosittard

Producten in de praktijk

september 10th, 2014|0 Comments

Vandaag interessant overleg met Herzog Medical gehad over de mogelijkheden om hun producten in de praktijk in te zetten. De compressie sokken en tubes gaan we in ieder geval inzetten! We houden [...]